22 Nisan 2012 Pazar

Su Perileri ve Dalí

Şehrime Dali gelmiş duyarsız kalmak olmaz hesabı serginin olduğu Cermodern'e yol aldım geçenlerde.Doğrusu hiç gitmemiştim Cermodern'e; Google'ın haritasından Sıhhiye'de Adliye'nin arkasında olduğunu öğrendim.Her ne kadar Ankara'nın merkezi olsa da (bilen bilir) ıssız,pek bir yayanın kullanmadığı bir bölge.Salonun bulunduğu alana girdiğimde tanıdık gelen,geçmişten bir yerlerden hatırladığım heykel daha doğrusu heykelli havuz dikkatimi çekti.Hemen yaklaştım evet oydu,en son Tandoğan'da görmüştük kendisini.O gün bugündür ortalarda yoktu.Aslında 2 yıldır burdaymış kendileri,benim hatam kusura bakmasın.
Sergiyi gezdikten sonra tekrar yanına geldim ama fotoğraf çektiğim esnada üzerinden akan sular durmuştu ne yazıkki.Başkent Ankara'nın en eski tanıklarındandı oysa,ama hiç bir yerde rahat vermemişlerdi.1924'te Hacettepe Park'ına ilk gelişinin ardından Kızılay,Gençlik Parkı,tekrar Hacettepe,Tandoğan sonra İMG'nin depolarında 18 yıllık istirahat diyelim,saflığımızı korumak için.Tandoğan'da bilindiği üzere onun kaldırıldığı yerde Kütahya Porselen'in çaydanlığı mevcut.Elbette büyüklerimizin bir bildiği vardır,zaten heykel dediğin otoritenin,kahramanlığın timsali ya da çaydanlık gibi bir simge olmalıdır.Böyle periymiş,hele çocukların pipilerinden suların akması gibi gayri ahlaki durumlar sözkonusu olamaz. Sözün kısası bir ziyaret etmekte fayda var kendilerini. Hem Dali'yi de görmek lazım.Ayrıca ve şahsen mutlaka görülmesi gereken Dali'nin hayatını anlatan film gösterimi saat 10.00'da başlıyor her bir buçuk saatte bir tekrarı oluyor.Sergi 20 Mayıs'a kadar açık.Tam 10 TL,öğrenci 5 TL.

2 yorum:

  1. Caydanlik gene iyi, esprisi var hic olmazsa.. Ama yer gök gercekten kahramanlik sembolü heykellerle doldu. O nedenle bu güzel heykelin sürekli yer degistirmesi sasirtmiyor beni! Hele hele bir su perisini falan degil de, bir kadinin vücudunu sembolize etseydi o heykel basina neler neler gelirdi bilmek bile istemiyorum..
    Sevgili Hakan, sayfa yavas yavas seklini aliyor bu arada.. Ankara'daki sanatsal faaliyetlere daha cok yer ayirabilirsin. Hos benim Dali'nin sergisine buradan katilmam zor.. Ama ben de bu sekilde Ankara'yi tanimis olurum.
    Zuhal Holler

    YanıtlaSil
  2. Not:Bu işte yeniyim tam ayarları çözebilmiş değilim.Ya da başka bir sorun mu var bilemiyorum,yorum göndermek isteyenler hakan.neslioglu@gmail.com adresine gönderebilir.

    YanıtlaSil